• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Neće biti kapitulacije ni predaje, nećemo se saglasiti po pitanju ulaska Prištine u UN

Srbija se neće saglasiti niti ćutati po pitanju ulaska Prištine u Ujedinjene nacije, niti će priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je izjavio za TV Hepi, povodom dijalogdijaloga o KiM u Briselu, da građani moraju da znaju da mu ne pada na pamet da potpisuje kapitulaciju i da ne postoji niko ko bolje od njega zna šta je evropski plan.

Ljudi u Srbiji, ukazuje, treba da znaju da niko iz državnog rukovodstva nije pisao bilo kakav plan, već su ga pisali zapadni moćnici.

“Ja sam objasnio da je plan loš, ali moramo da razumemo okolnosti, zašto moramo da ostanemo u pregovorima“, napomenuo je Vučić.

Predsednik je poručio da neće biti kapitulacije ni predaje.

Svima je, ističe, nedvosmisleno stavio do znanja da se Srbija neće saglasiti niti ćutati po pitanju ulaska Prištine u Ujedinjene nacije, niti će priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova, naglasio je predsednik.

Vučić kaže da je Srbija spremna na mnoge kompromise, ali ocenjuje da Albanci neće učiniti ništa.

“Teško da je bilo napretka u Prištini tokom posete Lajčaka”

Vučić je izjavio da teško da je danas bilo nekog napretka u Prištini, koju je posetio Miroslav Lajčak.

“Miroslav Lajčak je bio danas u Prištini, tamo teško da je neki napredak napravljen, sada je to pitanje interpretacija različitih, ali sam siguran da je Kurti odlučan da ne formira ZSO, a da mu je lako da to učini pokazuje i današnja odluka oukidanju viza za građane Kosova”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, iz mnogo razloga nemamo ništa protiv tog ukidanja viza i trebalo bi da se radujemo toj odluci.

“Ali, trenutak u kojem se to dešava pokazuje da oni, ne samo da nisu spremni da izvrše pritisak, već je to ohrabrivanje Kurtija da nastavi politiku neispunjavanja sopstvenih obaveza”, ocenio je predsednik.

Vučić je rekao da će Lajčak stići u Beograd u ponedeljak, gde će ostati do srede.

“Imaćemo jedan sastanak od 30 minuta, a onda ću de fakto dva dana provesti sa njim u radu i pokušaju da pronađemo kakav, takav put u napretku za normalizaciju odnosa”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još