• Početna>
  • Vesti>

Mesec dana pritvora za 14 uhapšenih u slučaju “Brezovica”

Foto zvanična stranica Osnovnog suda u Uroševcu

Osnovni sud u Uroševcu odredio je jednomesečni pritvor za 14 osoba koje su uhapšene ove nedelje u nastavku akcije Kosovske policije „Brezovica“.

Uhapšeni sa inicijalima B.S., F.S., E.S., A.S., Š.R., L.H., R.A., M.A., K.G., S.B., A.M., B.O., B.A., N.A. i Š.H., optuženi su za krivična dela zelenašenja i utaje poreza.

„Sud u ovom predmetu nalazi da postoji osnovana sumnja da su okrivljeni izvršili navedena krivična dela, a ovu osnovanu sumnju potkrepljuju činjenice i dokazi koji su do sada priloženi“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Uroševcu.

Za osumnjičenog S.B. odbijen je zahtev tužioca za određivanje mere pritvora i određena mu je mera zabrane prilaska određenom mestu ili licu u trajanju od jednog meseca.

Podsetimo, ove nedelje Kosovska policija sprovela je akciju u Uroševcu, Prištini, Vučitrnu, Lipljanu i Vitini. Izvršen je pretres nekoliko auto-salona, stambenih i pomoćnih objekata, te je privedeno 14 lica, kojima je potom određen pritvor od 48 sati. Ovo je samo jedno u nizu hapšenja u slučaju Brezovica koja se sprovode od 2021. godine. Među optuženima je i bivši gradonačelnik Štrpca, Bratislav Nikolić.

Comments

Pročitaj još