• Početna>
  • Vesti>

Predstavljeni turistički potencijali Mitrovice i Zubinog Potoka na 44. Sajmu turizma, danas se predstavlja opština Zvečan

Foto Kancelarija za KiM facebook

Tokom prvog dana 44. Međunarodnog Sajma turizma u Beogradu, na štandu Kancelarije za KiM, pod sloganom “Doživi Kosovo i Metohiju” predstavljen je bogat program lokalnih turističkih organizacija iz Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice u cilju predstavljanja kulturno-istorijskog nasleđa, tradicije, gastronomske i turističke ponude.
Turistička organizacija Zubin Potok je u okviru programa predstavila turistički potencijal ove opštine, a upriličen je nastup Kulturno-umetničkog društva „Mokra Gora“, uz prezentaciju i degustaciju domaćih proizvoda Zemljoradničke zadruge „Zubin Potok“.

Gostima se juče predstavlja i Turistička organizacija Kosovska Mitrovica, sa promotivnim filmom „Mitrovica čuva sadašnjost zagledana u budućnost“. Mitrovčani su promovisali i brojne kulturne manifestacije koje se održavaju u ovom gradu, među kojima su svakako najznačajniji Mitrovački festival kulture u organizaciji Kulturnog centra Dragica Žarković i muzički JAZZ&BLUES festival.

Promocija turističkih potencijala Kosovske Mitrovice obogaćena je nastupom pevačke grupe Kulturno-umetničkog društva Kosovski Božur, a posetiocima su se predstavili i bajkeri iz Moto kluba „Gazimestan“, kao i likovni umetnici i pesnici.
Na kraju prvog dana programa, upriličena je izložba fotografija narodnih nošnji i manastirskih proizvoda sa KiM, što sve zajedno čini više nego dovoljno razloga da posetioci obiđu štand Kancelarije za KiM na Sajmu turizma u hali 4.

Štand Kancelarije za KiM posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je štand Kancelarije za Kosovo i Metohiju na 44. Međunarodnom sajmu turizma i time učinio veliku čast. Predsedniku su prezentovani autentični srpski proizvodi iz naše južne pokrajine, a na kraju obilaska dobio je na dar i ručni rad koji su izradile naše žene sa KiM.

Comments

Pročitaj još