• Početna>
  • Vesti>

U Zubinom Potoku predstavljena treća zbirka poezije ,,Svet oko mene” Snežene Baščarević

Foto: TV Most

U Zubinom Potoku predstavljena je nova zbirka pesama prof. dr Snežane Baščarević ,,Svet oko mene”, u organizaciji Doma Kulture Stari Kolašin, koji je i izdavač ovog dela. Bila je ovo i prilika da se predstave i monografije ovo istaknute knjževnice i naučne radnice sa ovih prostora.

Traća zbirka poezije Snežane Baščarević odražava njen poetski senzibilitet, istakla je prof. dr Aleksandra Kostić Tmušić.

,,U ,,Svetu u oko mene“ ona govori o svetu koji je okružuje, a koji nije ni malo pitom što i pokazuje svojim stihovima, ističe Tmušić.

Direktorka Doma kulture ,,Stari Kolašin“ Andrijana Živanović je istakla da ova ustanova sa zadovoljstvom podržava objavljivanje knjiga, naročito jednog ovako istaknutog naučnog radnika i pesnika, kao što je  to Snežana Baščarević, koja je potpuno posvećena stvaralaštvu.

Na književnoj večeri su predstavljene i monografije, odnosno 14 kratkih studija, ove istaknute književnice.

Govoreći o ovim tekstovima, doc. dr Sanja Miketić Subotić je istakla da im je zajedničko ,,ideja o rodoljublju, zavičaju, religiji i istoriji.”

Udruženje poštovalaca književnog i duhovnog rada prof. dr Slobodana Kostić, dodelilo je Snežani Baščarević Blagodarnicu.

Zahvalivši se na priznanju, ona je istakla da je ono podstrek za dalji rad i bolje rezultate, kako na području nauke, tako i u umetniosti.

Comments

Pročitaj još