• Početna>
  • Vesti>

Snežne padavine praćene jakim vetrom u većem delu Srbije

Olujno nevreme, praćeno snegom i naletima jakog vetra zahvatilo je danas veči deo Srbije. Sneg praćen jakim vetrom, mestimično pada i na severu Kosova i Metohije. Zabeleženo je da su padala starija stabla, vetar je lomio grane i dizao krovove.

U sjenici je jak vetar i sneg izazvao štetu i na objektima a jaka snežna oluja zahvatila je planinsko područje Zlatibora.

Na Kopaoniku su danas veoma loši vremenski uslovi, na putu ima nameta snega, smenjuju se niski oblaci i magla, žičare rade smanjenim kapacitetom

Zbog oluje i vremenskih neprilika otkazano je više polazaka vozova između Beograda i Novog Sada, saopštile su Infrastrukture železnice Srbije.

Jak vetar koji od jutros duva u Novom Sadu na nekoliko lokacija u gradu rušio je drveće i lomio granje. Za sada nema informacija o šteti.

Na putevima u planinskim predelima zbog snega saobraćaj će se odvijati otežano i usporeno, a i u nižim predelima će zbog kiše, a povremeno i snežnih padavina, kolovozi biti mokri, što u u jutarnjim i kasnijim popodnevnim i večernjim satima zbog niskih temperatura donosi opasnost od poledice, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Comments

Pročitaj još