• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo u Suvom Dolu kojim je upravljao Srbin

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U multietničkom naselju Suvi Do večeras je kamenovano vozilo kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je oz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On srećom nije povređen, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. On je vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca, što, kako stoji u saopštenju, nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin.

“Od početka godine primećen je povećan broj incidenata prema Srbima koji žive u multietničkim sredinama na KiM, posebno u Suvom Dolu.To jasno ukazuje da kosovski policajci s juga, koji su bespravno raspoređeni u multietničkim sredinama na severu KiM, nisu tu da bi branili Albance, već da bi omogućili nesmetani napad na Srbe” stoji u saopštenju.

Pre samo nekoliko dana u Suvom Dolu je pretučen dečak Lazar M, a juče je nepoznati Albanac ispalio više hitaca u vazduh, dodaje se.

“To pokazuje da su jedine mete i žrtve Srbi i da prisustvo pripadnika Kosovske policije stimulativno i ohrabrujuće deluje na albanske ekstremiste” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još