• Početna>
  • Vesti>

Brnabić prenela Bilčiku da rezolucije Evropskog parlamenta umanjuju značaj rezultata Srbije

Beograd, 2. januara 2023. - Vlada Srbije za 2023. godinu ima ambiciozne planove, a kako kaže premijerka Srbije Ana Brnabiæ, prvi i najvažniji cilj biæe pokušaj da se preokrene trend u natalitetu, dok æe drugi prirotet ostati dalji rast životnog standarda graðana. Brnabiæeva, u novogodišnjem intervjuu za Tanjug, kaže da su planovi uglavnom slièni onima koji su bili i ranije, a koje je postavio Aleksandar Vuèiæ kao premijer 2014. godine jer, kako dodaje, sve vlade od tada do danas su vlade kontinuiteta. FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIÆ/ bg

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas, u razgovoru s delegacijom Evropskog parlamenta, da se Nacrt rezolucije, kao i nedavno usvojena rezolucija EU ne zasnivaju na činjenicama i umanjuju značaj onoga što je zaista urađeno u Srbiji, ali da, i pored sadržaja tih dokumenata, članstvo Srbije u EU ostaje naš ključni prioritet.

Iako su evroposlanici – stalni izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik i predstavnik EP u Međustranačkom dijalogu u Srbiji Matjaž Nemec došli u Beograd u okviru saradnje Narodne skupštine Srbije i EP, razgovorom s premijerkom su preovladali nedavni Nacrt rezolucije EP o napretku Srbije za 2022. godinu izvestioca Bilčika, kao i Rezolucija o primeni Zajedničke spoljne i bezbednosne politike EU koju je parlament Unije usvojio 18. januara ove godine, saopštila je Vlada Srbije.

U veoma otvorenom razgovoru, predsednica Vlade je rekla da se Nacrt rezolucije, kao i rezolucija koja je nedavno usvojena, “zasnivaju na percepcijama a ne na činjenicama, i da zaobilaze da istaknu ili umanjuju značaj onoga što je zaista urađeno u Srbiji”.

Comments

Pročitaj još