• Početna>
  • Vesti>

Vlada u Prištini nastavlja sa eksproprijacijom zemljišta na severu KiM

Foto: Priština, makfax.com.

Vlada u Prištini usvojila je odluku o proglašenju od posebnog javnog interesa nepokretnu imovinu u naseljima Dren i Lešak kod Leposavića, za koju tvrdi da je neophodna za realizaciju “infrastrukturnih projekata od javnog interesa”.

Vlada nije navela koji su to projekti od javnog interesa, a ranijim odlukama, s kraja i sredine prošle godine, vlada je od posebnog javnog interesa proglasila nepokretnosti vlasnika i nosilaca interesa neophodnih za realizaciju infrastrukturnih projekata i to u Šaljskoj Bistrici, te u selu Jasenovik na teritoriji opštine Zubin Potok.

Prema odluci, za realizaciju “Infrastrukturnih projekata od javnog interesa” potrebno je pokrenuti i sprovesti postupke eksproprijacije i procene imovine za sve upisane vlasnike, navodi se u saopštenju sa sednice vlade.

Na severu Kosova i Metohije u navedenim sredinama vlasti u Prištini izgradile su ili je u toku gradnja nekoliko baza za potrebe i smeštaj specijalnih jedinica kosovske policije.

Prisustvo specijalnih jednica policije na severu bio je jedan od povoda za višednevni decembarski protest Srba na severu i podizanje barikada.

Okončanjem protesta specijalne jedinice nisu povučene sa severa.

Comments

Pročitaj još