• Početna>
  • Vesti>

Rašić: Nisam rekao da se radi o “pokušaju ubistva”; Srpska lista: Direktan pokušaj da se umanji odgovornost onog ko je pokušao da ubije Stefana i Miloša

Foto: Kljan Kosova print screen

Srpska lista reagovala je danas na gostovanje ministra za zajednice i povratak u kosovkoj Vladi Nenada Rašića na prištinskoj televiziji Kljan Kosova, tačnije na njegovo demantovanje da je u izjavi vezanoj za napad na srpskog dečaka i mladića u Štrpcu, rekao da se radi o “pokušaju ubistva”.

Iz Srpske liste smatraju da je Rašić celu situaciju oko napada na dečakje kojiu srpskim medijima jeste okarakterisan kao pokušaj ubistva, iskoristio da kako navode “pohvali svog šefa Aljbina Kurtija i njegovu policiju kako su brzo reagovali”.

“…I eto toliko su bili posvećeni da se poveća bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji da je odmah sutradan brutalno pretučen Stefan Tomić u Klokotu” poručuju iz Srpske liste..

“Taj isti nelegalni Kurtijev ministar Rašić je sinoć na jednoj albanskoj televizijskoj emisiji rekao da je on pogrešno shvaćen, da on nije rekao da je to bio pokušaj ubistva, već su to učinili novinari sa televizije Nove S a da on nije rekao da je to pokušaj ubistva jer on poštuje institucije!? Zbog direktnog pokušaja da umanji odgovornost onog ko je pokušao da ubije Stefana i Miloša, drago nam da je Nenad Rašić nije u mogućnosti da ih poseti, jer se postavlja pitanje šta bi im mogao reći kada u dva dana menja svoje izjave. Da li će možda sutra Stefana i Miloša okriviti za ono što im se desilo nije isključeno” stoji u saopštenju Srpske liste.

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Nenad Rašić demantovao je sinoć gostujući na televiziji Kljan Kosova da je u svojoj izjavi vezanoj za napad na srpskog dečaka i mladića u Štrpcu, rekao da se radi o “pokušaju ubistva”.

“Informacije novinari koriste samo delimično, to se nije dogodilo. Ali sretan sam što je policija na vreme i brzo intervenisala i sada je sve na nadležnim organima, na sudu”. rekao je Rašić gostujući u emisiji Rubikon.

“Sam proces nisam komentarisao iz poštovanja prema institucijama, mislim da ne trebam komentisati tako nešto”, rekao je Rašić

Upitan o izjavama datim srpskim medijima, Rašić je rekao kako ne veruje da je izjavio ono što je citirano u medijima, prenosi Klankosova.tv.

“Ne verujem da sam to tako rekao, rekao sam ranije, zaista smatram da nije korektno komentarisati kada je slučaj dobio sudski epilog”, rekao je Rašić.

Comments

Pročitaj još