• Početna>
  • Vesti>

Čestitke i darovi predsednika Srbije uručeni novorođenim bebama u Gračanici

Foto Radio Gračanica (Milena Parlić)

Vršilac dužnosti, pomoćnika direktora Kancelarije  KiM za saradnju sa SPC i brigu o kulturnom nasleđu  Milena Parlić zajedno sa predsednicom opštine Gračanica prof. dr Ljiljanom Šubarić obišla je porodilište u Gračanici i uručila prigodne poklone i čestitku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Za mene je  ovo veliko zadovoljstvo i velika čast da Badnji dan dočekam sa ovim divnim ljudima okružena prelepim bebama i da im u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, malim darovima čestitam veliki srpski praznik sa željom da u ovoj godini  imaju pune ruke posla, kako bi imali što više novorođenčadi na prostorima KiM. Moram da kažem da smo prošle godine imali 911 beba za 100 više novorođenih nego prethodne godine. S obzirom i da smo u ovoj godini zakoračali sa prvorođenim bebama i nadamo se da će se taj trend nastaviti. Kancelarija za KiM maksimalno pomaže i finansijski i jednokratno  kroz programske aktivnosti novorođenim bebama , kao i mladim bračnim parovima kroz stambena zbrinjavanja , tako da sprovodimo politiku Vlade Republike Srbije ne samo u centralnoj Srbiji nego i na KiM“, istakla je Milena Parlić.

Prof.dr Saša Stanišić zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Kancelariji za KiM, što su uvek uz svoj narod , a posebno na Badnji dan kada su uručene i čestitke od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Mi u prvoj nedelji 2023. godine  imamo 10 novorođenih beba. Danas na Badnji dan stigle su nam čestitke i pokloni  za naše bebe od predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za KiM i svi zaposleni su se obradovali ovakvoj poseti, sa obećanjem da ćemo se truditi, program naše države za rešavanje bele kuge, koji je mogu da kažem bravo za Srbiju, i ovaj je kraj u tom programu gde imamo besplatanu vantelesnu oplodnju do 43. godine, što mnoge države još uvek nemaju. Zahvaljujemo se predsedniku Srbije, Kancelariji za KiM, koji misle na ove ljude koji žive na KiM. Plač bebe na KiM daje nam nadu da ćemo opstati na KiM i da ćemo imati sigurnu budućnost“, istakao je prof. dr Saša Stanišić.

Comments

Pročitaj još