• Početna>
  • Vesti>

Dejanu Pantiću produžena mera kućnog pritvora do 9.marta

Osnovni sud u Prištini potvrdio je da je Dejanu Pantiću produžena mera kućnog pritvora za dva meseca, potvrđeno je iz Osnovnog suda u Prištini. Odluka je doneta na zahtev Specijalnog tužilaštva Kosova, a mera će važiti do 9. marta ove godine. 

“Nastavlja se mera kućnog pritvora okrivljenom D.P. u trajanju od dva meseca, tako da se kućni pritvor nastavlja do 09.03.2023.godine, uz mogućnost žalbe Apelacionom sudu – stoji u saopštenju suda.

Podsetimo, Pantićev branilac, advokat Ljubomir Pantović, najavio je da će odbrana tražiti da se Pantiću odredi blaža mera, odnosno javljanje u policijsku stanicu.

Njegov advokat Ljubomir Pantović je i ranije najavio da će tražiti da se njegovom klijentu odredi blaža mera jer, kako je izjavio, tužilaštvo nije navelo nijedan konkretan razlog na osnovu čega smatra da bi ukidanjem kućnog pritvora Pantiću bila ugrožena istraga. 

Dejan Pantić,nekadašnji pripadnik kosovske policije, uhapšen je na prelazu Jarinje 10. decembra, nakon čega su i postavljene barikade na severu Kosova.

Comments

Pročitaj još