• Početna>
  • Vesti>

Advokat Vasić: Trajkoviću pogoršano zdravstveno stanje, tražićemo kućni pritvor

Dejan Vasić, advokat uhapšenog bivšeg kosovskog policajca Slađana Trajkovića, izjavio je da je njegovom klijentu znatno pogoršano zdravstveno stanje i da će tražiti da Trajkoviću pritvor bude zamenjen kućnim pritvorom.

Dejan Vasić, koji zastupa i uhapšenog Miljana Adžića, rekao je da će sutra ili prekosutra biti doneta odluka o tome da li će mu biti produžen pritvor.

“Trajkovićevo stanje je pogoršano nakon što mu je izvedena intervencija pošto je imao izraslinu na glavi koja je hirurški otklonjena. Rana se zatim inficirala i potrebni su mu posebni specijalistički pregledi. On je u dosta teškom zdravstvenom stanju, s obzirom da je hronični bolesnik od dijabetesa i ima cirozu jetre”, rekao je Vasić za Tanjug.

Navodi da će od Osnovnog suda zahtevati zamenu mere sudskog pritvora kućnim pritvorom.

“I ranije su se dešavali slučajevi da za to krivično delo bude odbrana sa slobode, s obzirom da se radi o licu koje živi na KiM”, dodao je Vasić.

Slađan Trajković se trenutno nalazi u pritvornoj jedinici u Podujevu, a  terete ga za navodne ratne zločine protiv civilnog stanovništva u Vučitrnu 1999. godine.

Vasić kaže da je Trajković snažno motivisan da učestvuje u istrazi i da dokaže svoju nevinost i da nema nikakve veze s krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Što se tiče Miljana Adžića, Vasić kaže da je za njega zatraženo produženje pritvora od još 60 dana, a odluka o tome biće doneta sutra ili prekosutra.

Adžić se tereti za blaža krivična dela u Zvečanu tokom protesta prošle godine.

“Siguran sam da će se, pod bilo kojim političkim uslovima da se istraga sprovede, pokazati da su obojica nevini”, poručio je Vasić.

Comments

Pročitaj još