Spirić: Kolica i pokloni za novorođene bebe

Foto: Radio Mitrovica sever

Četiri bebe rođene 1. januara u Kosovskoj Mitrovici na dar su dobile dečja kolica, koja je mamama uručio predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić , a ostalim bebama u porodilištu poklon pakete.

“Rodila sam devojčicu 3.370 g carskim rezom 1. januara u 9.45, hvala opštini na poklonima, hvala svima, i devojkama koje su nam prethodno donele poklone” rekla je Marija Pavićević.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić rekao je da u teškom i izazovnom periodu za građane na prostoru Kosova i Metohije i srpski narod ohrabruje činjenica da je u Kosovskoj Mitrovici prvog dana 2023. godine rođene su četiri bebe.

“To je jasan pokazatelj zašto moramo da težimo ka tim pravim vrednostima i miru i stvaramo bolju budućnost za naše mališane. Odgovorna politika i mudrost se od nas u narednom periodu očekuje. Moramo da budemo solidarni i jedinstveni i istrajni u očuvanju naše postojanosti na ovim prostorima” rekao je Spirić i dodao da će nastaviti da teže ka stvaranju mira.

Očekuje se završetak odeljenja fizijatrije narednih meseci i otpočinje se druga faza rekonstrukcije Kliničko bolničkog centra.

To je jasan pokazatelj, koliko država Srbija i vlada ulažu napore da se u ovim vremenima stvaraju bolji uslovi za život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ono što je bitno da imamo stabilno zdravstvo i uslove za lečenje bolesnika sa prostora Kosova i Metohije. Mi kao lokalna samouprava uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju nastavićemo da kontinuirano pomažemo svim građanima i voditi odgovornu socijalnu politiku rekao je Spirić.

Dodao je da će i u 2023. godini svako treće dete koje je rođeno dobijati mesečnu pomoć u iznosu od 10 hiljada dinara.

“To je mali znak pažnje i dodatno ohrabrenje roditeljima za ono što je najvrednije, a to su deca” rekao je predsednik Privremenog organa.

Kolica su simboličan poklon bebama sa željom da u miru, bezbrižno i puni radosti šetaju sa svojim roditeljima u Kosovskoj Mitrovici.

Comments

Pročitaj još