• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Nećemo nikome dati Srbiju na tacni jer pripada ovom narodu

Foto: RTS

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić poručio je Prištini i svima drugima da im država Srbija neće biti data na tacni, onako kako bi oni to voleli, kao i da Srbija pripada ovom narodu.

Aleksandar Vučić je poručio da moramo da sačuvamo našu državu.

“Moramo da sačuvamo državu, uspećemo i u privlačenju investicija i u povećanju BDP-a i plata i penzija, i u povećanju životnog strandarda, ali moramo da sačuvamo našu državu”, poručio je Vučić na Kongresu SPS-a.

Kaže da je prethodnih dana moglo da se vidi puno nelogičnosti po pitanju dešavanja na KiM.

“Kažu ovi naši zapadni prijatelji i partneri, evo Priština je deeskalirala sukob pošto su odložili izbore, a samo 15 sati pre toga došli sa dugim cevima da zauzimaju četiri prostorije opštinskih izbornih komisija na severu KiM. Šta, nisu znali 15 sati ranije šta će da urade”, ukazao je Vučić.

Istakao je da prištinska vlast hapsi i maltretira Srbe i još kažu kako rade na deeskalaciji. I onda ujutru uhapse Slađana Trajkovića optužujući ga navodno za ratne zločine iako je gotovo devet godina radio u kosovskoj policiji i sada se ne javlja porodici i ne dobija lekove, rekao je Vučić.

Poručio je da nećemo nikome dati državu Srbiju na tacni jer pripada ovom narodu.

“Nećemo vam dati državu Srbiju ni za šta na svetu, ne sanjajte to, nikada je nećete dobiti, država Srbija pripada njenim građanima i ovom narodu”, poručio je Vučić.

“Hapse nam nedužne ljude, a problem je da li je neko čekao sat ili dva”

“Juče ceo dan zovu, nema stranca koji nije pozvao i rekao – strašna greška i veliko rušenje demokratije, to što je Kurtijeva savetnica ili neko ko zastupa njihove interese, a ne interese svoje zemlje i svog naroda, čekala na administrativnom prelazu dva sata. Zamislite te strašne torture, i onda shvatite da iza svega toga, iza tih 0,1 ili 0,5 odsto, stoje oni koji žele da Srbi i građani Srbije budu takvi koji će državu Srbiju da im daju na tacni”, rekao je Vučić.

On je dodao i da takve poruke dobija na svaka dva sata, ali da više ne može da trpi tu vrstu bezobrazluka.

“Uhapse vam ljude ni krive ni dužne, maltretiraju ih i ne daju im lekove, a problem je da li je neko čekao negde sat ili dva, i sve u skladu sa zakonom”, primetio je Vučić.

Dodao je da mu to šalju ceo dan i da se njegova savetnica muči pošto zna na kakvu će to njegovu reakciju da naiđe.

“Rekao sam joj da lepo svim tim bezobraznim tipovima koji to šalju kaže da više ne šalju nijednu poruku i da sam odlično razumeo šta je to što rade i za šta se stvarno zalažu”, istakao je Vučić.

Predsednik je naveo i da je zapadne predstavnike pitao koji od šest postignutih sporazuma bi da poštuju, uključujući i sedmi, Lisabonski sporazum, i da mu je u lice rečeno da nema nijednog.

“Ti sporazumi nam služe da biste ih vi ispunjavali, da vas imamo čime da pritisnemo da ispunite vaše obaveze, a mi to nećemo da ispunjavamo”, preneo je Vučić šta mu se poručuje.

“Potpuno različiti principi u samo godinu dana” 

Naveo je primer da su visoki predstavnici u BiH išli sa zadatkom da ujedinjuju vojsku i policiju dva entiteta, a da je onda jedan od njih godinu dana kasnije u Severnoj Makedoniji razdvajao policiju na albansku i makedonsku.

“Potpuno različiti principi u samo godinu dana. Baš ih briga, to je njihov interes. Primere bezobrazluka na dnevnom nivou mogu da vam pokazujem do sutra i da ta priča bukvalno nema kraja. Ali to ne znači da mi smemo da kukamo. Ne, mi moramo da radimo još više, još jače, da budemo još mudriji i snažniji”, rekao je Vučić.

Vučić: Računam na SPS u budućnosti

Vučić je izjavio i da računa na SPS u budućnosti, kao i da njega i druge predstavnike političkih stranaka koji su gosti na Kongresu socijalista čeka još dug period dobrih stvari za Srbiju.

“Imaju dve stvari koje se tiču naše saradnje. Značajna većina ljudi koji su podržali SPS, pomogla mi je kao predsedničkom kandidatu da u značajnoj meri odnesem pobedu u prvom krugu, hvala, to poštujem. Trudim se da brinem o svakom glasu koji ste dali da zbog toga ne budete razočarani”, rekao je Vučić.

Istakao je da je u prethodnih 10 godina mnogo urađeno i da sigurno ne bi mogli to lako bez SPS-a.

“Tako je u 2012. BDP iznosio 32 milijarde evra, a ove godine će njegova vrednost biti 62 milijarde evra, što govori o neverovantom napretku Srbije. Kada nam je dobro, to nećemo nikada da priznamo, samo ćemo da kukamo”, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je zato važno jedinstvo i kada su političke stranke u pitanju.

“I zato, da ja računam na saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije u budućnosti. Želim vam veliki uspeh, a hoću da se zahvalim lično Ivici Dačiću, jer neke od teških reformi smo zajedno izgurali. Kada smo donosili teške odluke 2014. pomagali su Ivica i Dragan Marković Palma kada to nije bilo lako, pa smo uspeli zemlju da izvučemo gotovo iz propasti”, podsetio je Vučić.

Naglasio je da je rezultat i u tome što, na primer, penzioneri, kako je rekao, bez obzira na to što ne žive “kao bubreg u loju”, znaju da će dobiti penzije na vreme i da će biti 20 odsto veće, kao i plate.

“A i naš narod na KiM zna da se neće ponoviti martovski pogrom iz 2008. i da nećemo bežati iz zemlje, da ćemo, ma koliko teško bilo, biti uz svoj narod. Na to uvek može da računa i naš narod u Republici Srpskoj. Mi poštujemo teritorijalni integritet BiH, ali nikada nećemo svoj narod ostaviti na cedilu”, poručio je Vučić.

Comments

Pročitaj još