• Početna>
  • Vesti>

Bisljimi: O tablicama se još pregovara, poslali 20 modaliteta EU

Foto: Kim

Šef kosovskog pregovaračkog tima u dijalogu Besnik Bisljimi ukazao je da je slovačkom specijalnom predstavniku Miroslavu Lajčaku uputio 20 predloga kako kosovska vlada vidi rešenje za registarske tablice od 21. novembra i tokom narednog perioda.

Bisljimi je u izjavi za TV1 rekao da podržava bilo koji od tih predloga i da će objaviti na koji predlog će (EU) pristati, prenosi Klan.

„I dalje smo u kontaktu sa Lajčakom, danas smo mu i pisanim putem poslali kako vidimo razvoj situacije od sledeće nedelje i narednih meseci. I onog trenutka kada se dogovorimo, to objavljujemo. Modaliteta je 20, od tih 20 može da bude bilo koji, ali onaj o kome smo razgovarali i onaj koji podržavamo – to je nešto drugo“, rekao je Bislimi.

On je naglasio da je Evropska unija zainteresovana da nema tenzija na terenu.

Prema merama koje je preduzela kosovska vlada, od ponedeljka počinje kažnjavanje vozača sa srpskim registarskim tablicama.

Sjedinjene američke države i Evropska unija zatražile su od Kurtijeve vlade da odloži donošenje odluke o registarskim tablicama i da pristupi osnivanju Zajednice srpskih opština.

Comments

Pročitaj još