• Početna>
  • Vesti>

Petković: Priština nastavljaja da nad Srbima sprovodi pravno i institucionalno nasilje skrivajući se iza nekakvih izbornih procesa

Foto: Kancelarija za KiM

Jednostranom odlukom o održavanju nekakvih vanrednih izbora u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i to uoči velike slave Svetog Nikole, vlasti u Prištini nastavljaju da nad Srbima sprovode pravno i institucionalno nasilje, kršeći između ostalog i tačku 11 Briselskog sporazuma, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM  Petar Petković.

Izbori za srpske opštine, bez Srba i srpskog naroda, nemaju nikakvog smisla i kao takvi osuđeni su na propast.

Reč je o novom pokušaju Prištine da okupira sever Kosova i Metohije, a sve skrivajući se iza nekakvih izbornih procesa u trenutku kada svojim jednostranim i protivpravnim akcijama Aljbin Kurti, Vjosa Osmani i njhovi posilni dodatno podižu tenzije na terenu. 

Ovo je još jedan dokaz da Priština nikada nije ni želela institucionalnu saradnju sa Srbima na KiM, već naprotiv, samo su nastojali da sprovedu i zaokruže svoju velikoalbansku ideju i proteraju Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta.

Nikakvim ucenama i pretnjama neće Priština uspeti da zaplaši Srbe koji su napustili prištinske institucije, jasno poručivši da je jedini put za povratak formiranje Zajednice srpskih opština i ukidanje protivpravnih i jednostranih odluka o tablicama.

Međutim, u Prištini jedino znaju za nasilne poteze, pretnje i zveckanje oružjem i zbog toga sada Kurti ulazi u novu fazu obračuna sa Srbima, jednostranom odlukom o sprovođenju izbornih radnji na severu KiM, iako je svima jasno da je takav postupak jalov i uzaludan, jer Srbi na KiM ne mogu više da trpe teror Prištine i kršenje osnovnih ljudskih prava.

Comments

Pročitaj još