• Početna>
  • Vesti>

Osmani: Izbori na severu bi mogli da se održe 18. decembra

Foto: Kim

Kosovska predsednica Vjosa Osmani ocenila je nakon konsultacija sa predstavnicima političkih partijama da bi 18. decembar bio mogući datum za održavanje izbora u četiri opštine na severu Kosova.

Osmanijeva je održala sastanak sa predstavnicima političkih partija na kojem se razgovaralo o određivanju datuma vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, prenosi Ekonomia Online.

Na konferenciji za štampu nakon sastanka, rekla da je kao mogući datum predložen 18. decembar. Ipak, naglasila je da je bilo reči o dva datuma – 11. decembra i 18. decembra.

Ona je pozvala međunarodnu zajednicu da nadgledaju izbore, uz uveravanje da će biti preduzete sve mere da se građani severa osećaju bezbedno.

„Današnji sastanak, na koji su pozvane sve strane, imao je za cilj da se razgovara o pitanju datuma. Zakon predviđa da se nakon podnošenja ostavke u roku od 10 dana određi datum izbora. Poslednji datum kada bi bili održani izbori je 18. decembar. Druga opcija je 11. decembar. Po svoj prilici, to će biti 18. decembar“, rekla je Osmani.

Comments

Pročitaj još