• Početna>
  • Vesti>

I zaposleni na Jarinju i Brnjaku danas zvanično podneli ostavke

Foto: KoSSev

 Desetak radnika na Jarinju i Brnjaku zvanično je dokumentaciju o ostavkama predalo Carinskoj službi Kosova, saznajemo od izvora koji je želeo da ostane anoniman.

Ovi radnici kosovske carine, kako nam je isti izvor potvrdio, danas su se zvanično i razdužili.

„Da, danas je desetak nas zaposlenih na Jarinju i Brnjaku dalo otkaze“, naveo je izvor KoSSev portala.

Kako nam takođe potvrdio, ostavke su danas dali samo zaposleni na Jarinju i Brnjaku, odnosno na prelazima na Severu.

Na Kosovu je u toku nova kriza sa tablicama, koja je nakon odluke Prištine da fazno sprovede odluku o preregistraciji kojom prvo opominje vlasnike automobila sa srpskim registarskim oznakama gradova na Kosovu da ih prebace na RKS, kulminirala upravo sa izlaskom Srba iz kosovskih institucija.

Od dana kada se sa napuštanjem kosovskih institucija započelo, kosovski premijer Aljbin Kurti u više navrata apelovao je na srpsku zajednicu da se u njih vrate, premda još uvek odbijajući da ispuni njihove zahteve – povlačenje odluke o preregistraciji i formiranje Zajednice srpskih opština.

Međunarodni predstavnici listom pozivaju na hitnu deeskalaciju napetosti, koja podrazumeva da vlada u Prištini odloži rok za (pre)registraciju za narednih 10 meseci, a Srbi se vrate u kosovske institucije.

Ipak, na Severu se svakodnevno nastavlja sa napuštanjem kosovskih institucija. Juče su ispred opštine SO Mitrovica, zaposleni predavali ostavke, kao i četiri rukovodilaca opštinskih izbornih komisija.

Portal Kosovo onlajn juče je javio da je isto uradilo i deset pripadnika KBS-a, što je kosovski ministar odbrane Armend Mehaj potom demantovao.

Beograd i Priština se i dalje za novonastalu situaciju uzajamno optužuju.

Comments

Pročitaj još