• Početna>
  • Vesti>

Petković česitao gradsku slavu opštini Kosovska Mitrovica: Uvek ćete imati podršku vaše Srbije!

Foto Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković, čestitao je gradsku slavu- Mitrovdan, rukovodstvu i građanima opštine Kosovska Mitrovica. Petković je čestitku objavio na svom fejsbuk profilu.

“Poštovani gospodine Spiriću, u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime Vama, lokalnim organima srpske opštine i svim žiteljima Kosovske Mitrovice čestitam gradsku Slavu Svetog Velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan.

Sveti Dimitrije je vojvoda i zaštitnik svuda gde mu se mole i gde ga prizivaju. Njegovo prisustvo i zaštitu osećaju svi koji sv. Dimitrija poštuju i slave, a posebno među pravoslavnim vernicima u vreme velikih izazova i iskušenja, kroz koja prolazi, posebno sada, naš narod na Kosovu i Metohiji.

Baš uoči sv. Dimitrija, žitelji Kosovske Mitrovice zajedno sa svojim sunarodnicima pokazali su u nedelju na veličanstvenom skupu kako se voli i poštuje svoja država, vera i srpski barjak i da nema pristajanja da budete pokoreni, obespravljeni i podjarmljeni.

U svojoj pravednoj i čestitoj borbi za mir i stabilnu budućnost za svu vašu decu na Kosovu i Metohiji uvek ćete imati podršku i pomoć države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Zato neka Kosovska Mitrovica bude i nadalje temelj odbrane srpskog identiteta i srpskog duha i simbol snage, istrajnosti i nepokolebljive rešenosti našeg ostanka i opstanka na Kosovu i Metohiji.

Da nam praznik sv. Dimitrija bude povod da sačuvamo, pre svega, mir i bezbednost naših građana, naše svetinje, jezik, predanje i bogato kulturno nasleđe na Kosovu i Metohiji, a jedinstvo srpskog naroda, duhovno i nacionalno, neka nam sada i uvek, bude obaveza, put i temelj boljoj budućnosti”, stoji u čestitki Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još