• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ako Amerikanci budu fer reći će KFOR-u i EULEKS-u da obavljaju policijske poslove na severu

Foto: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na Televiziji Pink izjavio je da je važno da se Srbija ponaša ozbiljno i odgovorno.

“Važno je da se mi ponašamo odgovorno i ozbiljno. Sad čovek ne zna šta bi sve i na koji način objasnio, rekao ljudima šta se dogodilo. Reč je o velikim političkimm gotovo tektonskim promenama. Posle 10 godina Srbi su doneli odluku da napuste prištinske institucije”, rekao je Vučić.

On je poručio i da su “besmislene priče da to rade po naređenju Beograda”.

“Svi koji to govore, kao i oni kod nas, nikada nisu hteli da realno sagledaju probleme sa kojima se Srbi suočavaju i šta žele, do toga šta su posledice”, naglasio je Vučić.

Naveo je da je do sada predstavnike Srba na KiM bar 20 puta sprečavao da napuste prištinske institucije.

Krajem jula bilo je moguće da dođe do krvoprolića, Albanci planirali upad na sever, rekao je Vučić.

“U Berlinu da bi nas ponizili do kraja Kurti je dao izjavu o ZSO posle 10 godina da to njega ne interesuje, a za tablice kažu da idu fazno”, rekao je Vučić i dodao da predstavnici Kvinte obmanjuju javnost kada kažu da Priština ima pravo da Srbima oduzima tablice KM.

Vučić je rekao da se Kosovo neće dozvoliti formiranje ZSO niti povući odluku o tablicama i da to svi znaju.

“Nama je najlakše da uvek okrivimo Amerikance ali su se ponašali mnogo korektnije nego Evropljani”.

“Ako Amerikanci budu dovoljno pametni i fer reći će KFOR-u i Euleksu da obavljaju policijske poslove na severu, ako misle da Albanci to uređuju, to će voditi u katastrofu plašim se” rekao je Vučić.

Govoreći o radnicima kosovskih institucija koji su napustili svoja radna mesta, rekao je da će svi biti zbrinuti. “To je za nas novih 50 60 miliona evra ” rekao je Vučić i naveo da je u Kosovskoj Mitrovici na mitingu bila četvrtina stanovnika sa severa Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije je rekao da će se Srbi vratiti u institucije kada se formira Zajednica srpskih opština i kada se povuče odluka o tablicama.



Comments

Pročitaj još