• Početna>
  • Vesti>

Rošiću, Spasojeviću i Basari ukinut kućni pritvor; Javljaće se u policiju jednom nedeljno

Foto: Kim

U Osnovnom sudu u Prištini je nastavljeno suđenje optuženima za učestvovanje u ubistvu srpskog političara sa Kosova, Olivera Ivanovića. Optuženi Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Rade Basara od danas više nisu u kućnom pritvoru.

Mera kućnog pritvora optuženima Marku Rošiću, Nedeljku Spasojeviću i Radetu Basari biće zamenjena javljanjem Kosovskoj policiji (KP) jednom nedeljno, saopštio je sudija Valjon Kurtaj.

Advokat Marka Rošića Mahmut Haljimi rekao je za RTV Kim da je ovo dobra vest i srećan dan za njegovog klijenta.

Današnji svedok na suđenju je bio S.A. iz Kosovske Mitrovice koji je najviše govorio o radu video nadzora u kancelariji Ivanovićeve stranke.

Svedok, inače kum ubijenog, rekao je da je bio u bliskim odnosima sa Ivanovićem i da se sa njim često viđao. Adžić je kazao da je kod Olivera često odlazio u kancelariju i da je bio na listi njegove inicijative za odbornika na lokalnim izborima.

On je naveo je da nema saznanja da je Silvana Arsović nadgledala kamere i sigurnosne snimke i da je njeno znanje, što se tiče rada na kompjuterima, minimalno.

Prethodno su od svedočenja odustala dva zaštićena svedoka.

U međuvremenu je po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšen Milan Mihaiović iz Leposavića, osumnjičen za pomaganje u ubistvu Ivanovića. Prema pisanju medija, Mihailović je povezan sa kriminalnom grupom koju predvodi Zvonko Veselinović koji je sa Milanom Radoičićem takođe među osumnjičenima u ovom postupku.

Naredno ročište zakazano je 29. novembar u 13.00 časova.

Comments

Pročitaj još