• Početna>
  • Vesti>

Svečlja:  Odbijanje sprovođenja odluke kosovskih institucija narušavanje bezbednosti i stabilnosti Kosova

Foto: Prntscreen Fejsbuk, Dželjalj Svečlja

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja rekao je da je odbijanje sprovođenja odluke kosovskih institucija narušavanje bezbednosti i stabilnosti Kosova. Svećlja je na Fejsbuku povodom odluke Kosovske policije, a na zahtev Policijskog inspektorata Kosova, o suspenziji regionalnog direktora policije Nenada Đurića, da svi pripadnici policije moraju da imaju istu misiju.

“Odbijanje sprovođenja legitimne odluke institucija Kosova je pre svega ozbiljno narušavanje bezbednosti i stabilnosti naše zemlje. U smislu ovih ponovljenih radnji, nakon zahteva Policijskog inspektorata Kosova i pokretanja krivičnih istraga, suspendovan je regionalni direktor policije u Severnoj Mitrovici Nenad Đurić. Kosovska policija je jedna i svi njeni pripadnici moraju imati istu misiju: vladavinu prava i stvaranje bezbednog okruženja za sve građane bez razlike”, naglasio je Svećlja.

On je poručio da Vlada Kosova neće dozvoliti bilo kakvu akciju koja narušava misiju i dodao da će zajedno sa Kosovskom policijom nastaviti njeno sprovođenje.

Comments

Pročitaj još