Počela prijava radova za jedanaesti “GRAFEST”

Foto: D. Zečević

Jedanaesti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „GRAFEST“ održaće se od 5. do 7. decembra u Domu kulture „Gračanica“.

Organizacija GRAFEST-a poziva sve televizijske i samostalne produkcije, kao i nezavisne autore, da prijave svoje dokumentarne filmove i srodne dokumentarne televizijske forme (reportaže, emisije, priloge) proizvedene posle 1. januara 2016. godine. U trajanju (minutaži) nema ograničenja. Broj prijavljenih radova, koje pojedinačna produkcija može da prijavi ne sme premašiti deset.

Zainteresovani popunjene i potpisane prijave mogu poslati na imejl adresu Doma kulture (domkulturegracanica@gmail.com). Formular je napravljen tako da se sva polja mogu popuniti elektronski i elektronski potpisati. Moguće je i popunjenu prijavu odštampati, svojeručno potpisati i poslati je skeniranu mejlom, poštom ili lično u Dom kulture „Gračanica“.

Poželjno je da se radovi postave onlajn i pošalju kao link za gledanje i/ili preuzimanje (download) a radove je moguće dostaviti i na DVD-u ili USB-u na adresu Doma kulture.

Pored takmičarskog dela programa, za koji se radovi biraju putem konkursa, postoji i revijalni deo programa u kojem se prikazuje svega nekoliko pažljivo odabranih filmova iz domaće i evropske moderne dokumentaristike, po izboru selektora. Radovi za revijalni deo programa se ne prijavljuju putem konkursa.

Rok za prijavljivanje je 15. novembar.

Comments

Pročitaj još