Na Jarinju uručuju opomene za vozila sa KM tablicama

Foto TV Most

U skladu sa novom odlukom privremenih prištinskih institucija, kosovska policija je danas počela da izriče opomene svim vlasnicima vozila sa KM tablicama, uz zahtev da se obrate u bilo koji od centara za registraciju vozila kako bi izvršili preregistraciju na RKS tablice.

Ekipa TV Most je na prelazu Jarinje, odakle javlja da kosovska policija deli opomene vlasnicima automobila sa KM tablicama.

Kosovska policija je od ponoći počela da uručuje opomene, svedok tome je i jedna žena koja je upravljala vozilom sa KM tablicama i koja je na administrativnom prelazu Jarinje dobila opomenu, odnosno “ukor”, kako piše na dokumentu, javio je portal Kosovo onlajn.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja se na Fejsbuku oglasio povodom početka primene novih mera i pozvao je građane da preregistruju svoja vozila na RKS tablice.

Komentarišući odluku o promeni tablica na KiM, Igor Simić, potpredsednik Srpske liste, rekao je juče  da je očigledno da Kurti nema nameru da odustane od plana u kojem želi da najdirektnije podriva mir, stvara tenzije i sprovodi neki svoj plan koji podrazumeva Kosovo i Metohiju bez Srba. Kako je rekao, nema ni jednog Srbina koji je spreman dobrovoljno da se odrekne svoje države Srbije, niti da zameni svoje registarske oznake, koje izdaje Srbija.

Comments

Pročitaj još