• Početna>
  • Vesti>

Kosovski MUP: Od sutra opomena, a od 21. novembra kazna 150 evra

Foto: Radio Mitrovica sever

Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se proces preregistracije vozila nastavlja a da će od sutra 1. novembra krenuti sa opominjanjem vozača sa zahtevom da ih preregistruju.

“Registracija vozila sa oznakama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ nastaviće se u svim centrima za registraciju vozila do 21. aprila 2022. godine.” navodi se u objavi na zvaničnom Fejsbuk profilu kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Novom odlukom, od 1. novembra 2022. godine, svim vlasnicima vozila sa tablicama koja se nezakonito voze biće izrečena vaspitna mera kojom se traži da odu u Centar za registraciju vozila da registruju svoja vozila na RKS tablice” dodaje se.

“Od 21. novembra do 21. januara za sve vlasnike vozila koji saobraćaju na teritoriji Kosova sa registarskim oznakama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „ DA“ ili „ĐA“, biće izrečena novčana kazna prema važećem zakonodavstvu u visini od 150 evra” navodi se.

Dodaje se da od 21. januara 2023. godine vlasnici vozila sa registarskim tablicama PR, KM, PZ, GL, UR, PE, DA ili ĐA, za ulazak i kretanje po KiM, dobijaće probne registarske tablice, sa pravom registracije na registarske tablice RKS sa predviđanim olakšicama.

“Od 31. marta do 21. aprila 2023. godine, omogućiće se registracija vozila sa registarskim tablicama PR, KM, PZ, GL, UR, PE, DA ili ĐA, na registarske tablice RKS, ali u tom vremenskom terminu neće biti finansijskih olakšica”, navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da nakon 21. aprila 2023. godine neće biti dozvoljen ulazak ili kretanje motornih vozila koja imaju registarske tablice PR, KM, PZ, GL, UR, PE, DA ili ĐA na KiM.

Comments

Pročitaj još