• Početna>
  • Vesti>

Simić: Nije reč o preregistraciji, nego o nasilju Prištine

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da na Kosovu i Metohiji nije u pitanju fazna preregistracija vozila, nego je to kontinuirano nasilje privremenih prištinskih institucija koje sprovode prema Srbima, kako bi im se onemogućila sloboda kretanja i da bi otišli sa svojih ognjišta.

Kažnjavanje Srba koji ne budu promenili registarske tablice, koje je izdala država Srbija, biće povod za žestok demokratski odgovor naroda na ovim prostorima, rekao je Simić za TV Prva, navodeći da je kosmetskim Srbima ostalo samo još nekoliko prava koja im nisu ukinuta uz ćutanje međunarodne zajednice.

Simić je istakao da veliki broj medija u Beogradu nije dobro preneo šta je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao i da nije reč ni o kakvom odlaganju preregistracije, jer primena počinje, a samo će se kazne menjati.

Srpski narod na Kosovu i Metohiji nije sam, kao što nije bio ni prethodnih godina, i neće biti sam dok je na vlasti u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naglasio je Simić, navodeći da je Srbima na Kosmetu, posle razgovora sa Vučićem, preneo jasnu poruku da vlasti u Beogradu neće dozvoliti da srpski narod bude ubijan i proteran sa KiM.

Simić je istakao da su kosmetski Srbi okrenuti ka Beogradu i predsedniku Vučiću i da tu vide nadu i budućnost da njihova deca mogu da ostanu na prostoru KiM.

Prema njegovim rečima, kosmetskim Srbima je, pored mira, potrebna i sloboda da mogu da žive normalnim životom.

Simić je rekao da apsolutno zabrinjava to što poslednjih meseci na severu KiM šetaju naoružane vojne formacije i što naoružana policija zaustavlja srpska vozila.

On je istakao da je svako formiranje vojnih formacija na KiM nelegalno i suprotno Rezoluciji 1244.

Comments

Pročitaj još