• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Mi ćemo uraditi sve da sačuvamo mir i stabilnost

Foto Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas, u obraćanju sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, po pitanju odnosa sa Prištinom, da će Beograd dati sve od sebe da sačuva mir i stabilnost, ali i da sve jednostrane poteze do sada povukla Prišine, a ne Beograd.”

“Jesam zabrinut. Video sam Vašu konferenciju sa Vjosom Osmani i video sam da je ona koristila priliku da govori protiv Beograda i Srbije. Ja to neću, nikada to ne radim, moje je samo da Vam kažem da ćemo da uradimo sve što možemo da šacuvamo mir i stabilnost”, rekao je Vučić obraćajući se Fon der Lajen sa kojom je obišao radove na gasnom interkonektoru prema Bugarskoj, akoja je u okviru posete regionu juče bila u Prištini.

Kako je istakao, zabrinut je, iako zna da Srbija nijedno od pitanja nije pokrenula, već je to uvek jednostrano činila Priština.

“Ali sam i juče rekao – nemamo više kud. Da, daćemo sve od sebe da sačuvamo mir i stabilnost”, ponovio je Vučić.

Ukazao je da Beogradu zapravo najmanje odgovara bilo kakva destabilizacija, jer mnogo novca ulaže u različite infrastrukturne projekte, koji su vidljivi i u samom Nišu, gde se ozbljno obnavlja niški aerodrom.

“Trudimo se da popravimo stvari i zato nam je najmanje stalo do bilo kakvih tenzija, eskalacija, problema… Nadam se da ću i u kasnijem razgovoru sa vama moći da vidim, da pronađemo put da bismo mir i stabilnost u celom regionu mogli da sačuvamo”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još