• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Kamenovan autobus iz Osojana u južnom delu Kosovske Mitrovice

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Autobus firme „31. maj“ iz Osojana, koji svakog dana saobraća na liniji Beograd-Osojane-Klina-Goraždevac kamenovan je sinoć oko 23:30 u južnom delu Kosovske Mitroviceii pri tome su mu slomljena stakla. U autobusu sa oko tridesetak putnika bilo je i dece, saopštila je Kancelarija za KiM.

“Ovakva vrsta demonstracije netrpeljivosti i mržnje prema srpskom narodu sračunata je da dovede do straha i uznemirenosti kod Srba, ali i do miniranja napora da se problemi u pokrajini rešavaju političkim sredstvima, a srpsko-albanski odnosi urede na miran i civilizovan način. Sada je sasvim vidljivo da se odavno više ne radi o seriji izolovanih incidenata, već, po svemu sudeći, o organizovanom teroru, kojim se preti   našim građanima u pokrajini.

Takvi potezi mogu imati dalekosežne posledice i ne mogu ni jednoj strani da donesu dobro. Zato zahtevamo i od Prištine i od međunarodne zajednice da spreče dalje pogoršavanje bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji i da kažnjavanjem odgovornih za ovaj i brojne druge napade i incidente usmerene prema srpskom narodu u pokrajini pokažu da su iskreno na strani mira.

Srbija i srpski narod neće biti pokolebani u svojim nastojanjima da se našem narodu u pokrajini omoguće uslovi za normalan život, kakvi se danas podrazumevaju za sve Evropljane, osim za Srbe na Kosovu i Metohiji”, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije. 

Comments

Pročitaj još