• Početna>
  • Vesti>

Srpske odbojkašice odbranile titulu svetskog šampiona, svečani doček ispred Skupštine u Beogradu

Odličnom igrom u trećem setu odbojkašice Srbije su dokrajčile posao i ubedljivo savladale reprezentaciju Brazila sa 3:0.

Od početka trećeg seta naše odbojkašice su krenule silovito, stekle ubedljivu prednost koju nisu ispuštale do kraja meča. Tako su potvrdile da su najbolje i drugi put uzastopno osvojile titulu svetskog šampiona

Brazil je na startu seta silovito napao i stekao prednost od četiri poena. Srpkinje su uzvratile i izjednačile rezultat.

Srbija je u polufinalu bila bolja od SAD-a, dok je Brazil savladao Italiju. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstu odbranila zlatnu medalju osvojenu 2018. godine u Tokiju. Tada je Brazil bio sedmoplasirana ekipa. Za naše odbojkašice ovo je bilo drugo uzastupno finale, a Brazil se prvi put posle 12 godina borio za titulu najbolje reprezentacije sveta u ženskoj odbojci.

Srbija je jedina reprezentacija koja je u poslednjih sedam godina bila među četiri najbolje selekcije na najvećim turnirima – od Evropskog prvenstva 2015, Olimpijskih igara u Tokiju do velikog finala Svetskog prvenstva koje se održava u Holandiji i Poljskoj.

Odbojkašice Srbije su šampionat u Poljskoj i Holandiji okončale sa svih 12 pobeda.

Sve čestitke zlatnim odbojkašicama, čitava Srbija slavi !!!!

Za srpske odbojkašice, koje su odbranile titulu svetskih šampionki, večeras u 20 časova biće organizovan svečani doček ispred gradske skupštine, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. Zlatne odobojkašice trebalo bi da slete na beogradski aerodrom oko 12.15 časova, dok će u Hotelu M imati konferenciju za medije oko 13.00 časova (RTS1). Doček za navijače održaće se uveče, a zlatne odbojkašice Srbije trebalo bi da izađu na balkon Gradske skupštine u 20 časova.

Comments

Pročitaj još