• Početna>
  • Vesti>

Obezbeđen ogrev za Rašiće iz Dobrotina i Steviće iz Gračanice

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić posetila je porodicu Stević iz Gračanice i porodicu Rašić iz Dobrotina kojima je dopremljen ogrev pred predstojeću zimu.

Slavica Stević iz Gračanice živi sa 28-ogodišnjom ćerkom koja je teški invalid i njeno skromno primanje nije dovoljno da pokrije svakodnevne troškove. Opština Gračanica je zato ovoj porodici obezbedila ogrev na čemu je Slavica zahvalna.

„ Hvala puno predsednici što nam je pomogla jer ja nemam odakle da kupim drva. Imam ćerku koja je teški invalid i nepokretna je. Opština nam je do sada puno pomagala. Stalno nam daju pakete pomoći i hvala im puno na tome jer živimo samo od moje male plate“, rekla je Slavica za opštinsku info službu.

Ogrev za zimu dopremljen je i porodici Rašić iz Dobrotina. Miloš Rašić (34) živi sa majkom Divnom u staroj oronuloj kući, u selu Dobrotin, nadomak Lipljana. Jedini izvor prihoda im je majčina minimalna penzija. Nakon operacije tumora 2019. godine, Miloš je tri meseca primao hemoterapije u Beogradu, a po povratku u selo, Milošu je preminuo otac. Danas ova porodica živi u teškim socio-ekonomskim uslovima, a predsednica Šubarić nedavno ih je posetila i obećala građevinski materijal u rekonstrukciji kuće u kojoj žive i koja je sagrađena 50-tih godina kao i zaposlenje za Miloša.

Miloš se opštini Gračanica i predsednici Šubarić danas zahvalio na isporuci ogreva i naveo da im je to velika pomoć u danima koji dolaze. Prilikom posete Šubarić je porodici Rašić poklonila ikonu Presvete Bogorodice.

Šubarić je nakon poseta porodicama rekla da opština Gračanica ulaže ogromne napore da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne svim socijalno ugroženim porodicama.

„Orijentisani smo uvek prema svojim građanima i ulažemo ogromne napore da pre svega socijalno ugroženim porodicama olakšamo svakodnevnicu. Osim dopremanja socijalnih paketa danas smo za dve porodice obezbedili i ogrev za predstojeću zimu. Stalna briga za sve naše građane naša je misija“, kazala je Šubarić.

Šubarić je porodice Stević i Rašić posetila sa zamenikom Milanom Joksimovićem.

Comments

Pročitaj još