Dodeljena sredstva za sanaciju odrona kod Dudinog krša

Foto: Radio Mitrovica sever

Kosovska vlada opredelila je sredstva za sanaciju odrona kod Dudinog krša. Odluka je jučerašnjoj sednici vlade. 

“Vlada je dodelila 300.000 evra Ministarstvu životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture za sanaciju šteta od urušavanja na nacionalnom putu N22.3 Mitrovica-Jarinje, na mestu zvanom Dudin krš” – stoji u saopštenju iz kosovske vlade.

Do drona kod Dudinog krša na putu Mitrovica-Zvečan je došlo sredinom avgusta od kada je ova deonica puta i zatvorena za saobraćaj. 

Od tada se teretna vozila koja saobraćaju prema Jarinju i južnoj Mitrovici preusmeravaju u severni deo Mitrovice – preko novog mosta kod autobuske stanice, pored Tehničke škole, te kroz Bošnjačku mahalu i preko istočnog mosta. Događalo se, međutim, da vozači šlepera neznajući novu rutu pokušavaju da prođu kroz sam centar severnog dela Mitrovice. U oba slučaja je dolazilo do većih gužvi u saobraćaju. 

Početkom septembra gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, naveo je da deonica na kojoj je došlo do odrona pripada teritoriji opštine Južna Mitrovica, koja je, prema njegovim rečima, čekala od nadležnog ministarstva da reši problem, jer je u pitanju regionalni put. 

Comments

Pročitaj još