• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Dogovor od neprocenjivog značaja za Srbe na KiM

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozdravio je večeras dogovor između Beograda i Prištine o izlazno/ulaznim dokumentima i poručio da je ovaj dogovor od neprocenjivog značaja za Srbe na Kosovu i Methiji.

“Pozdravljam dogovor koji je srpski pregovarački tim na čelu sa predsednikom Vučićem postigao u vezi sa slobodom kretanja, a kojim se, pre svega, čuvaju mir i stabilnost, kao i srpske lične karte na ovim prostorima”, rekao je Rakić za televiziju “Pink”.

On je dodao da je ovo “samo gašenje požara, ili pokušaj gašenja, ali da je vatra i dalje prisutna i da dolazi iz Prištine”.

“Za Srbe koji žive na KiM ovo je dogovor od neprocenjivog značaja, jer naš narod najbolje zna koliko je prošao neprospavanih noći, brige, koliko je strepnji za nama, jer taj 1. septembar je koliko već sutra”, poručio je Rakić.

Lider Srpske liste kaže da ne zna kakvi će biti dalji potezi Prištine, i naglasio da pojačane tenzije na severu KiM uznemiravaju srpski narod.

“Ovim dogovorom, dodatnim garancijama, zaštićena su naša prava. Najbitnije je da je osigurano da niko ne sme da dira srpske lične karte, čime se još jednom potvrđuje prisustvo institucija naše države na ovim prostorima. Tražili smo i garancije od predsednika Vučića i dobili ih, a to je da nas niko neće proterivati sa kućnih pragova, hvala neizmerno predsedniku i našoj državi na tome”, poručio je Rakić.

On je istakao da nema sumnje da su pred Srbima sa KiM novi izazovi, ali da se neće dozvoliti ni ukidanje KM registarskih tablica države Srbije.

“Pružaćemo apsolutnu podršku rukovodstvu države u svim diplomatskim naporima koji nas očekuju, sa ciljem da se očuva mir i stabilnost na ovim prostorima”, zaključio je Rakić.

Comments

Pročitaj još