• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Težak dan je za nama, nadam se da nekim čudom postignemo kompromisno rešenje

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav, print screen

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je u izjavi objavljenoj na njegovom Insagram nalogu buducnostsrbijeav, da je bio težak dan u Briselu, ali da će da se suzdrži od svih komentara.

“Obratiću se u narednih 48 sati”, rekao je Vučić.

“Težak dan je za nama, bio je težak dan za sve građane i celu našu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali se uzdržavam od drugih komentara jer se nadam da je moguće da nekim čudom da postignemo kompromisno rešenje. Zato ću nastaviti da se borim za mir i stabilnost. Borimo se za mir i stabilnost i za našu zemlju i jedva čekam da se vratim u Srbiju”, rekao je Vučić.

Posle razgovora delegacija Beograda i Prištine u Briselu obratio se i visoki predstavnik za spoljne poslove EU Žozep Borelj, koji je rekao da je tema sastanka predstavnika Beograda i Prištine u Briselu bila o “odgovornosti oba lidera”, kao i da nije bio u pitanju normalan sastanak. Istakao je da na današnjem sastanku nije postignut dogovor.

Borelj je dodao da je Vučiću i Kurtiju rekao da je reč o sastanku rukovođenja kriznim situacijama i da su obojica razumeli da ne postoji alternativa dijalogu, preneo je Rojters.

Nakon današnjih razgovora, koji nisu rezultirali dogovorom, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da će Vučić ostati u Briselu i danas posle podne, a da će se sutra obratiti javnosti u Srbiji. 

Razgovori Beograda i Prištine na najvišem nivou započeli su jutros u 10 časova u Briselu, a tokom dana je bilo više sastanaka.

Comments

Pročitaj još