• Početna>
  • Vesti>

Zbog odrona stene kod Dudinog krša magistralni put zatvoren za saobraćaj

Foto: Radio Mitrovica sever

Na magistralnom putu Mitrovica – Zvečan, tačnije kod Dudinog krša, došlo je do odrona stene i put nije prohodan za saobraćaj od jutros.

Kako je za program Radio Kosovske Mitrovice rekao portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović, trenutno se na toj lokaciji nalaze pripadnici Kosovske policije koji usmeravaju vozila na druge puteve, usled opasnosti od odrona.

Bahtir Mađuni, direktor za hbezbednost i vanredne situacije u opštini Južna Mitrovica rekao je u izjavio za Radio Kosovska Mitrovica na licu mesta da je jedna strana puta oslobođena kako bi omogućili kretanje, dok je nekoliko porodica koja žive u kućama u blizini evakuisano, radi njihove sigurnosti. 

Istakao je da će se dalje raditi na obezbeđenju stene i podizanju barijera s puta, te da je kontaktirano i nadležno ministarstvo.

S druge strane, kosovska policija koja obezebeđuje put sa obe strane  kaže da je put i  dalje neprohodan i saobraćaj usmerava preko novog mosta kod Dudinog krša i kasnije na istočni most prema Južnoj Mitrovici.

Comments

Pročitaj još