• Početna>
  • Vesti>

Kristofer Hil: Bilo je teških reči, obe strane da obuzdaju retoriku, to nije od pomoći ovom procesu

Foto N1

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, gostujući u emisiji “Oko magazin” rekao je da nikada nije zagovarao rat ako ima prostora za diplomatiju i da se nada da će razgovori u Briselu doneti nekakvo rešenje a da će se tenzije smiriti. Rekao je da je ideja o ZSO dobra stvar i da podržava izjavu Eskobara da treba da se nađe na stolu u Briselu prilikom predstojećeg sastanka. Obe strane moraju da pristupe ozbiljno problemu, smatra Hil.

Svakako smo uočili rast tenzija u poslednje vreme. Mislim da je važno razumeti da očekujemo neke važne sastanke pod pokroviteljstvom EU i gospodina Lajčaka i to već sledeće nedelje. U izvesnoj meri treba da gledate na mogućnosti i da imate vere u te razgovore nasuprot ovim rastućim tenzijama.

Lično mislim da imamo više razloga za optimizam nego pesimizam, ali i da sve strane moraju malo da obuzdaju svoju retoriku jer je bilo nekih teških reči, što nije baš od pomoći ovom procesu. Ova pitanja se moraju rešavati dijalogom, a EU je veoma spremna da baš to uradi.

“Bilo je dosta teških reči ovih dana, verujem da će doći do rešenja kroz dijalog obeju strana”, ponovio je.

Američki ambasador Kristofer Hil danas je posetio Radio-televiziju Srbije i obišao deo zgrade koji je pogođen u NATO bombardovanju Jugoslavije. U razgovoru za RTS, Hil je rekao da izražava žaljenje zbog gubitka života ljudi koji su radili svoj posao.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil je tokom posete RTS-u obišao deo zgrade koji je pogođen tokom NATO bombardovanja Jugoslavije.

Comments

Pročitaj još