• Početna>
  • Vesti>

Generalni sekretar Šahovskog saveza Andrija Jorgić na Vidovdanskom turniru u Zubinom Potoku

Foto: Radio Mitrovica sever

“Tradicionalni 22. Vidovdanski šahovski turnir” održava se u Zubinom Potoku, pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Zubin Potok, a u organizaciji Šahovskog saveza Kosova i Metohije i Šahovskog saveza Srbije. Na turniru učestvuje oko 50 takmičara iz svih mesta sa Kosova i Metohije i centralne Srbije.

Ivan Ivković, direktor Sportsko-rekreativnog centra rekao je da je Opština Zubin Potok dokazala da je grad sporta i da se u sport ulaže.

Generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije Andrija Jorgić rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice da želi da podvuče da konačno “iz svih sedam šahovskih klubova koji rade na prostorima Kosova i Metohije učestvuju predstavnici i takmičese”.

Na turniru učestvuje i novoformirani Šahovski klub “Goraždevac” koji je došao sa pet predstavnika. “NJima smo u ime Šahovskog saveza Srbije uručili opremu od 10 garnitura i 5 satova, što je više nego dovoljno za jedan početak ozbiljnog šahovskog kluba, rekao je Jorgič.

Naveo je da će u narednom periodu Šahovski savez pomoći klubove na Kosovu i Metohiji i turnir koji traje već 22 godine pojačati, i da od naredne godine turnir bude u nekom drugom gradu na Kosovu.

Jorgić je rekao da iz tehničkih razloga nisu uspeli da kako su očekivali za Vidovdan predstave prvi ženski Šahovski klub na Kosovu i Metohiju, ali da očekuje da se to uskoro dogodi.

Jorgić je istako da je doček u Zubinom Potoku bio domaćinski, i da oni više nisu zvanični predstavnici, već “braća” i apelovao na druge lokalne samouprave na prostorima Kosova i Metohije da više obrate pažnju i da shodno mogućnostima pomognu svoje šahovske klubove.

“Šah je definitvno nešto što spaja, sport koji ne poznaje ni veru ni naciju, šah igraju svi, viteška i plemenita igra i jedino u šahu pružate ruku protivniku, čestitate na pobedi i razmišljate kako da mu se revanširate” zaključio je Jorgić.

Comments

Pročitaj još