• Početna>
  • Vesti>

Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji za buduće brucoše

Foto: Radio Mitrovica sever

Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Na osnovnim akademskim studijama postoje dva studijska programa, razredna nastava i vaspitač u predškolskim ustanovama. Ove godine će na prvom biti upisano 30 studenata koji će se školovati o trošku budžeta i 25 samofinansirajućih, a na drugom 40 budžetskih i 35 samofinansirajućih. O uslovima studiranja, procesu upisa i vannastavnim aktivnostima fakulteta u emisiji „Mitrovica na dlanu“ Radija Kosovska Mitrovica razgovarali smo sa Anom Tošković, asistentom informatike i Miljanom Miljkovićem nastavnikom stranog jezikana na Učiteljskom fakultetu.

“Nastavni kadar je obučen za praktičan rad sa studentima, pogotovu što se tiče mog predmeta – informatike a mi se svi trudimo da rad i vežbe prilagodimo njima da im bude lakše da savladaju i ovaj predmet i da ne zaostajemo za ostalim fakultetima. Osamdeset posto naših studenata su devojke, iako se svake godine trudimo da animiramo i muškarce, jer je poziv razrednog nastavnika tražen na tržištu rada. Fakultet se poslednjih godina zaista trudio da radi, ne samo na kvantitetu odnosno povećanju kvota za upis, već i na kvalitetu nastave i akreditaciji master studijskih programa”, rekla je Ana Tmušić asistent na predmetu informatika.

Tošković i Miljković su govorili o uslovima upisa, školarini, kvotama, smeštaju i aktivnostima, kako bi budućim brucošima pružili više informacija pre nego što se opredele za studiranje na ovoj visokoškolskoj ustanovi ,čiji su studijski programi sve atraktivniji.

Poslušajte emisiju u celosti:

Comments

Pročitaj još