Donacija KFOR-a za ambulantu u Osojanu

Foto Kfor

Italijanski vojnici KFOR-a regionalne komande Zapad donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojanu.

Primopredaji su prisustvovali komandant KFOR-a zapad pukovnik Marko Javarone, zamenik gradonačelnika opštine Istok, Ali Nimanaj, direktorka ambulante u Osojanu Dragana Pantić i CIMIC tim.

Na kraju donacije, zamenik gradonačelnika i direktorka ambulante u Osojanu izrazili su duboku i iskrenu zahvalnost na dobijenom sistemu, navodeći da je koristan ne samo za smanjenje zagađenja vazduha već i za smanjenje troškova električne energije i, pre svega, za garantovanje stalno dostupne energije, čak i u slučaju ponovljenih prekida u elektroenergetskoj službi zbog starosti lokalne infrastrukture.

Ovaj projekat je od posebnog značaja jer, pored povećanja korišćenja obnovljive energije, podržava i zdravstveni sektor i sektor etničkih manjina, s obzirom na to da selo Osojane naseljava srpska zajednica.

Italijanski kontingent misije KFOR, završetkom svojih projekata civilno-vojne saradnje, nastaviće da obezbeđuje ispunjenje zadatka misije prema diktatu rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija iz 1999. godine, kako bi se garantovala sloboda kretanja i i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu.

Comments

Pročitaj još