• Početna>
  • Vesti>

PU “Đurđevak” u Gračanici ispratila još jednu generaciju predškolaca

Predškolska ustanova „Đurđevak“ u Gračanici organizovala je priredbu i svečanu dodelu sertifikata deci koja su završila predškolski pripremni program u ovoj ustanovi.

Svečanost je održana na sportskom terenu OŠ “Kralj Milutin” gde ova ustanova ima svoje prostorije za četvoročasovni predškolski program.

„Ove godine 105 dece završilo je predškolski pripremni program u predškolskoj ustanovi „Đurđevak“ u Gračanici, Bilo je ukupno osam grupa, šest u Gračanici i po jedna grupa u Sušici i Brnjici. Mi, sada već po tradiciji, organizujemo završnu priredbu za naše predškolce kada im uručujemo diplome i uverenja o završenom predškolskom programu“, istakla je Radica Parlić, direktorica PU „Đurđevak“ koja je deci poželela da budu zdrava i dobri đaci.

Vaspitačica Snežana Krnjajić je naglasila da je još jedna generacija predškolaca spremna za školu i sve obaveze koje ih očekuju.

„Mi smo posebno radosni što smo 105 predšolaca spremili i osposobili za samostalni život i prvo samostalno kretanje van porodice. Ono u čemu mi uživamo svake godine jeste da mi od te dece napravimo savršene ljude, da ih pripremimo za ozbiljnost, za obaveze koje ih očekuju, da budu svesni svog postojanja, sebe i svojih kvaliteta i da oni mogu mnogo“, istakla je Krnjajić.

Anđelika Miljković, Bogdan Todorović, Emilija Đurović istakli su za program RTV Gračanice da im je veoma žao što se rastaju od svojih vaspitača, ali da su spremni za polazak u školu, druženje sa novim drugarima i sve izazove i obaveze koje ih očekuju.

Upis nove generacije predškolaca u PU „Đurđevak“ traje do 15. jula, a direktorica ove ustanove upućuje apel roditeljima da upis završe na vreme i odaberu boravak koji žele za svoje dete, četvoročasovni ili celodnevni, kako bi nastava 1.septembra krenula bez problema.

Comments

Pročitaj još