• Početna>
  • Vesti>

Pendarovski: Kosovo apsolutno treba da uđe u Otvoreni Balkan

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio jesinoć da Kosovo svakako treba da uđe u „Otvoreni Balkan“, ali da misli da je trenutno najdalje od te incijative od svih zemalja Zapadnog Balkana.

On je u intervjuu kablovskoj Televiziji 24, na pitanje da li misli da Kosovo treba da uđe u „Otvoreni Balkan“, odgovorio: „Apsolutno, ali iz mojih poslednjih razgovora sa predsednicom Kosova (Vjosom Osmani) i ranije sa njihovim premijerom (Albinom Kurtijem) mislim da su oni u ovom trenutku od celog Zapadnog Balkana najdalje od ‘Otvorenog Balkana’“.

Pendarovski je rekao da je ranije imao neke rezerve za „Otvoreni Balkan“, koje je javno iznosio, ali da do sada ne vidi da ta incijativa dobija neke političke komponente i da se jača njegovo uverenje da će se ići samo ko čistoj trgovinskoj i ekonomskoj incijativi.

„To što ojačava moje uverenje da će se ići ka čistoj trgovinskoj i ekonomskoj inicijativi je to što se poslednji put, samo kao posmatrači, priključili crnogorski premijer Dritan Abazović i bosanski premijer Zoran Tegeltija. To je dobro“, izjavio je predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski.

Izvor Danas/foto Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Comments

Pročitaj još