• Početna>
  • Vesti>

Doc. dr Srđan Milosavljević: Za dobrog ekonomistu, svako vreme je vreme brojnih mogućnosti

Foto: Radio Mitrovica sever

Ekonomski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim seditem u Kosovskoj Mitrovici prošle godine je obeležio veliki jubilej – 60 godina postojanja.

Ove godine, ova visokoškolska ustanova će na studijski program Poslovna ekonomija, upisati ukupno 120 studenata i svi će se školovati o trošku budžeta.

Kako za Radio Kosovska Mitrovica kaže prodekan za nastavu doc. dr Srđan Milosavljević, nakon višegodišnjeg čergarenja, usled čega su bili prinuđeni da se dovijaju i pod nemogućim okolnostima, stvaraju najbolje uslove za obrazovanje generacija studenata, našli su utočište u Kosovskoj Mitrovici. Nadaju se još jednom preseljenju, ali ovoga puta ne tako daleko. Adekvatne i daleko konfornije uslove, obezbediće im Univerzitetski centar, čija je izgradnja u toku.

Od Milosavljevića saznajemo i kakve mogućnosti se nude studentima nakon završene druge godine studija, ali i onima koji bi da se nakon dobijanja diplome ekonomiste, dalje usavršavaju.

O tome koliko je ovo savremena i spremna prosvetna ustanova, o modernim evropskim tokovima u ekonomskom obrazovanju za kojima nimalo ne kaskaju, o uslovima za upis studenata u 2022/23. školsku godinu slušajte u emisiji u nastavku.

Comments

Pročitaj još