• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Oko 30 dojava o bombama, sve su lažne

Foto: Kosovska policija

Sve dojave o podmetnutim bombama, koje su danas pristigle elektronskim i telefonskim putem,  na oko 30 lokacija širom Kosova, ispostavile su se kao lažne, potvrđeno je večeras iz Kosovske policije.

“Nakon ranijeg obaveštenja o pretnjama eksplozivnim napravama u pojedinim školama/lokacijama, Kosovska policija nadležne jedinice koje se bave kontrolom u slučajevima pretnji eksplozivnim napravama, izvršile su kontrole tih lokacija i na svim kontrolisanim lokacijama nije pronađeno ništa sumnjivo, tj. pokazalo se lažnim” navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da je policija u toku dana najviše prijava dobila od prosvetnih ustanova, koje se mahom nalaze u srpskim sredinama.

Policija Kosova je 16.06.2022.godine u ranim jutarnjim časovima od osoblja pojedinih škola dobila informaciju o pretnjama eksplozivom (bombama) u pojedinim školskim zgradama, koje se nalaze uglavnom u sredinama naseljenim Srbima. Na osnovu dosadašnjih informacija, ove pretnje su upućivane u različitim regionima u pojedinim školskim objektima (do sada na oko 30 lokacija), a pretnje su stizane putem elektronskog obrasca i telefonskih linija” stoji u tekstu.

Doda je se da je policija, pozivajući se na dobijene informacije, odmah preduzela sve neophodne mere i policijske radnje u cilju rešavanja i istrage ovih slučajeva, angažujući relevantne policijske jedinice, uključujući i jedinice za tretman eksploziva i jedinicu (K-9).

“Policija Kosova je takođe preduzela konkretne akcije evakuacijom lica na perimetru bezbednosti, dok će nastaviti svoju posvećenost održavanju ustavnog poretka, obezbeđivanju bezbednosti na nacionalnom nivou i obezbeđivanju bezbednosti svim građanima bez razlike. Policija Kosova je do ove faze uspela da tretira i verifikuje neke od školskih objekata za koje se pokazalo da su lažne pretnje, pa pozivamo građane da ne stvaraju paniku, jer je Policija Kosova prisutna i angažovana na istrazi  i obezbeđenju svih lokacija širom Kosova”.

Comments

Pročitaj još