• Početna>
  • Vesti>

OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu obeležila 132 godine postojanja

Foto: Kim

Osnovna škola “Miladin Mitić” obeležila 132 godine postojanja. Učenici od predškolskih grupa do osmog razreda prikazali su svoje znanje tokom programa koji je organizovan za rođendan ove obrazovne ustanove.

Proslava godišnjice rada ove škole organizovana je u sportskoj sali. Učenici i nastavnici su pripremili bogat program. Kažu da im nije bilo teško pošto vole školu.

“Nije teško biti najbolji učenik, samo je potrebno malo truda i rada. Nastavnici i drugari su bili odlični, veoma sam zadovoljna, potrudili smo se. Planiram da upišem Medicinsku školu, opšti tehničar”, kazala je Sara Cvetković, učenica završnog razreda OŠ “Miladin Mitić”.

“Nastavnici su odlični, mislim da u svakoj drugoj školi ne bi bili ovakvi. Još godinu dana mi je ostalo do završetka škole, biće mi žao kada budem odlazila iz ove škole, ovde je sve prošlo”, kazala je Vasilija Ilić.

Osim škole u Lapljem Selu, ova ustanova ima i dva isturena odeljenja, u Čaglavici i Preocu.

“Krajem 19. veka počeo je obrazovani rad u centralnom delu Kosova i Metohije na teritoriji Lapljeg Sela, Preoca i Čaglavice. To je svake godine tako, na praznik Sv. Trojice 14. juna obeležavamo malo svečanije. Pošto smo imali epidemiološke mere koje smo poštovali, to smo ranije skromno obeležavali. Kroz igru, recitale, pesmu, učenici od predškolskih grupa do osmog razreda prikazali su pre svega ono što znaju, bilo je tu i treme niko njima to ne zamera, to sve oni rade na ponos, na čast svojim roditeljima a i svojoj školi,” kazao je direktor škole Ljubiša Karadžić.

Ono čime može da se pohvali ova vaspitno-obrazovna ustanova su dostignuća na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima u znanju, kaže Karadžić.

“Škola je ove godine, kao i svake godine odabrala đaka generacije to je Nemanja Mirić, učenik koji je u svakom smislu zaslužio to imenovanje. Škola je ove godine imala puno uspeha na opštinskim, okružnim, republičkim takmičenjima, rezultati su zavidni i spadamo po uspehu na ovim prostorima na teritoriji naše opštine među najboljima,” dodaje Karadžić.

Nastavnici, kao i učenici su kažu ponosni na ovu školu jer su u njoj stasale brojne generacije uspešnih đaka.

Comments

Pročitaj još