• Početna>
  • Vesti>

Petković: Navršilo se godinu dana od kako se Dragica Gašić vratila u svoj stan u Đakovici

Foto: Fejsbuk

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je na svom Fejsbuk nalogu da se danas navršilo godinu dana od kako se Dragica Gašić vratila u svoj stan u Đakovici.

“Lično sam čestitao Dragici na hrabrosti i istrajnosti koju je pokazala za ovih godinu dana, a obišli su je i predstavnici našeg Privremenog organa Đakovica i uručili joj mali znak pažnje povodom ovog mini jubileja” naveo je Petković.

“Ova hrabra žena mnogo toga je preturila preko svojih leđa od prošlog juna, ali njena odlučnost i rešenost, kao i podrška na tom putu koju je imala od strane države Srbije i Kancelarije za KiM bila je jača od svih onih u Prištini i Đakovici koji su želeli da je oteraju sa njenog kućnog praga” istakao je on.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je u svojoj objavi podsetio na probleme i neprilike, sa kojima se Dragica Gašić susretala u proteklih godinu dana.

“Dragica je za ovih godinu dana preživela nezapamćenu tortutu i šikaniranje u etnički od Srba očišćenoj Đakovici – zabranjeno joj je da promeni ulazna vrata, vrata su potom i zaplenjena, na njene prozore Albanci su lepili slike preklanih Srba, noću su joj lupali na vrata, zabranili su joj da kupi hleb i hranu u obližnjem marketu samo zato što je Srpkinja… Obili su joj stan, ukrali hranu i neophodne lekove, ne može na ulicu sama, jer trpi razne pogrde. I sve to pred očima međunarodne zajednice, a od strane onih koji bi danas da konkurišu i za članstvo u Savetu Evrope” podsetio je Petković.

Petković dodaje da je uprkos svim izazovima, Dragica ostala i opstala u Đakovici.

“Uprkos svi izazovima, Dragica je stala i opstala u svojoj Đakovici. Njen primer najbolji je pokazatelj kako danas žive Srbi južno od Ibra ali i kako, kada radimo i držimo se zajedno, možemo sve i nema te prepreke koja je nepremostiva” naveo je on.

“Pred nama je još mnogo izazova, ali ćemo složno biti najčvršća brana svima onima koji žele da na Kosovu i Metohiji više ne bude nijednog Srbina. Tu lekciju im je očitala i Dragica Gašić” zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Comments

Pročitaj još