Debata o problemima mladih u Goraždevcu i Osojanu

Foto: Radio Goraždevac

Omladinski inovativni centar iz Peći organizovao je sa mladima iz Goraždevca i Osojana informativni sastanak na kojem su mogli da se čuju problemi, sa kojima se susreću mladi iz ova dva sela.

Mladi iz srpske zajednice istakli su da najviše problema imaju prilikom apliciranja za lična dokumenta.

“Bilo je reči o problemima mladih, mladi su izneli svoje probleme. Najviše ima problema oko dokumenata, lične karte, vozačke dozovle”, rekao je Branko Zlatičanin iz Goraždevca.

“Reč je bila o problemima  sa kojima se suočavamo tokom svog života. Pitali su nas iz našeg ugla, kako to možemo da rešimo i mi se nadamo da će doći do toga”, reko je Marko Memarović.

Predstavnik Inovativnog omladinskog centra Zana Ramović rekla je da mladi u opštini iz manjinskih zajednica imaju dosta problema i oko jezika.

“Ovaj projekt se sprovodi u nekoliko opština. Najveći problemi mladih su usluge u opštini, najveća barijera je i jezik, zato što puno njih nezna albanski i u opštini ne znaju svi srpski”, rekla je Ramović.

Ovo je deo projekta koji sprovodi Omladisnki inovativni centar iz Peći u sklopu programa Alved. Ovakav sastanak o problemima mladih je bio sproveden i u Jablanici, Treboviću i Vitomirici.

Comments

Pročitaj još