Ambasada Australije pomaže ženama u opštini Peć

Foto Radio Goraždevac

Ambasada Australije u Prištini, sprovela je dva projekta u opštini Peć, jedan u sigurnoj kući u Peći i jedan u srpskoj zajednici u Goraždevcu, gde su pomogli snadbevanje opremom lokalnu poslastičaru.

Ambasador Australije Andrea Riđi kaže da ambasada pomaže ženama na njihovom osamostaljivanju.

“Ambasada Australije je vrlo zahvalna što je danas u Peći i Goraždevcu, australijska vlada dosta pomaže ravnopravnost polova, to smo pokazali i kroz projekat sigurnoj kući i projekat u Goraždevcu. Mi pomažemo žene u svim segmentima, u svim zajednicama, radimo na tome da im pomognemo da se one same posle toga organizuju. Mi radimo na projektima sa lokalnim organizacijama”, rekao je Riđi.

Na prijemu ambasadora Australije bile su direktorka sigurne kuće Ardita Ramizi Balja i direkotorka nevladine organizacije iz Goraždevca Miroslavka Simonović, koje su rekle da im pomoć ambasade Australije puno znači.

“Znači nam veoma puno, jer mi znamo da ako podržimo jednu ženu ona neće biti sama. Ako podržimo ženu ona se može osamostaliti, to je jako važno za jednu ženu”, rekla je Balja.

“To nije velika donacija, ali je za nas velika, zato što smo radili u teškim uslovima, nismo imali dovoljno opreme za rad naše poslastičare. Od velikog je značaja to što smo dobili od ambasade Australije”, rekla je Simonović.

Ambasador Australije Andrea Riđi na kraju današnje posete Peći, obišao je i manastir Pećku Patrijaršiju.

Comments

Pročitaj još