• Početna>
  • Vesti>

Vućić zahvalio na podršci Srbima sa Kosova i Metohije

Predsednik Aleksandar Vučić, nakon što je u parlamentu položio zakletvu i započeo svoj drugi mandat, otišao je u zgradu Predsedništva Srbije, a od Trga Nikole Pašića do Andrićevog venca pratio ga je aplauz okupljenih građana.

Ispred parlamenta, Vučić je prišao Srbima sa Kosova i Metohije, koji su ga čekali sa transparentom na kome je pisalo “Srbi sa KiM su uz svog predsednika Aleksandra Vučića”.

Zahvalio im je što su došli i fotografisao se sa njima.

Takođe, zahvalio je na podršci i grupi Krajišnika, koji su ga pozdravili pesmom, u svojoj tradicionalnoj nošnji.

Vučić je zatim otišao ka Andrićevoh venca, a pozdravili su ga građani okupljeni u Pionirskom parku.

Ispred zgrade Predsedništva bila je postavljena Garda Vojske Srbije, kao i predstavnici svih rodova srpske armije, a načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović predao je raport predsedniku Vučiću.

“Hvala na ovoj veličanstvenoj časti, i ljudima koji su želeli da drugi mandat vodim našu zemlju. Hvala na ogromnoj podršci”, rekao je Vučić ispred Predsedništva.

Poručio je da su pred nama velike i teške odluke – hoćemo li imati mir i stabilnost.

“Molim vas da revnosno i odgovorno obavljate dužnost. Hvala na svemu što se radili prethodnih pet godina. Sada dolazi težih pet godina, nije lako čuvati mir i stabilnost, ali uz ovakve vojnike i svesne građane, koji znaju da nema veće vrednosti od čuvanja slobode, uveren sam da ćemo mir, stabilnost i slobodu sačuvati. Neka živi Vojska Srbije”, poručio je predsednik Vučić, koji je zatim ušao u zdanje na Andrićevom vencu.

Vučić: Da rastu plate i penzije, nema budućnosti bez dece

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je važno da u narednom periodu plate i penzije rastu dodajući da je neophodno da se podstiče natalitet u našoj zemlji jer u suprotnom, kako kaže, nemamo kome da ostavimo zemlju.

Vučić je, tokom obraćanja u Skupštini Srbije nakon polaganja zakletve za drugi mandat, kazao da inflacija ne sme da pojede plate i penzije ukazujući na to da će novoformirana vlada morati da radi na tome da penzije prate plate.

Takođe, predsednik se osvrnuo i na to što svi, kako kaže, i predsednici, premijeri, ministri, analitičari, kritičari kada gostuju na televizijama kažu da nam je selo pusto i naveo da je u celom svetu, a ne samo u Srbiji takav trend.

“Lepo nam je u gradovima, u celom svetu je takav trend i nisu ljudi u gradovima gori od onih koji žive na selu, a ni obrnuto. Nisu oni koji žive na selu, gori od onih koji žive u gradovima”, kazao je Vučić i dodao da uz sve napore i sve što je učinjeno, teško će se promeniti trend napuštanja sela.

Navodeći da se često može čuti kako nemamo dovoljno dece, Vučić konstatuje da šta god da on kaže kako bi podstakao natalitet, bude predmet kritike.

“Nemamo kome da ostavimo zemlju, ma šta da kažete bićete predmet kritike jer ste nekoga uvredili jer želite da podstičete rađanje. Danas imamo mnogo više emisija i novinskih članaka o ljubimcima, nego o deci”, kazao je Vučić.

Navodeći da su popularnije emisije i članci o ljubimcima, nego o deci, predsednik kaže da su kućni ljubimci i pas, i mačka, konji, papagaj, divni i da svakog od njih treba voleti na svoj način ali, kako primećuje, ne možemo da preživimo ako ne budemo imali dece.

“Ne možemo da preživimo ako nemamo one koji će da produže život državi”, ukazao je Vučić.

Comments

Pročitaj još