• Početna>
  • Vesti>

Srbi sa KiM ispred Skupštine: Uz Vučića i u dobru i u zlu

Foto TV Most

Srbi sa Kosova i Metohije stigli su u Beograd kako bi pružili podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji danas u Narodnoj skupštini polaže zakletvu za drugi predsednički mandat.

Srbi, koji su jutros autobusima krenuli iz severnog dela Kosovske Mitrovice i Leposavića, okupili su se ispred Skupštine gde su im se pridružili i politički predstavnici Srba u južnoj pokrajini i funkcioneri Srpske liste.

Ističu da im nije bilo teško da putuju pet sati do glavnog grada da pruže podršku Vučiću koji je, kako kažu, uvek uz srpski narod na KiM.

Vera Arsenijević iz Leposavića rekla je da su Srbi sa KiM uvek uz predsednika Vučića i da mu žele mnogo uspeha u novom mandatu.

“Mi smo uz predsednika Vučića i u dobru i u zlu”, poručila je Arsenijević.

Direktorka Osnovne škole Vuk Karadžić u Zvečanu Slađana Fićović kaže da Vučić mnogo radi za Srbe u južnoj pokrajini koji ističe, veruju da će zajedno sa njim sačuvati KiM.

“Srbi sa KiM su čvrsto rešili da ostanu na KiM i da sačuvaju svoja ognjišta. Nadamo se da će se situacija promeniti na bolje i da ćemo zajedno sa predsednikom prebroditi krizu”, rekla je Fićović.

Slađan Radović iz Leposavuća ističe da Srbi na KiM u svemu imaju podršku Vučića i da imaju poverenja u njega.

“Očekujemo da mirno živimo i da se jednom reši pitanje KiM”, rekao je Radović novinarima.

Srbi iz južne pokrajine su ispred Skupštine došli noseći veliki transparent na kojem piše “Srbi sa KiM su uz svog predsednika Vučuća”, a na transparentima su i poruke: “Predsedniče Vučiću, celo Kosovo i Metohija je uz Vas”, “Predsedniče, Hvala Vam što čuvate naše Kosovo i Metohiju” i “Dok je predsednika Vučića, biće i Srba na Kosovu i Metohiji”.

Oni će polaganje zakletve moći da prate na video bimu postavljenom na platou ispred Skupštine Srbije gde se okupljaju građani i iz ostalih delova Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu una posebnoj sednici Narodne skupštine koja je zakazana za 11 sati.

Comments

Pročitaj još