• Početna>
  • Vesti>

Otvaranje 18. Džez i bluz festival “North City 2022” večeras u Kosovskoj Mitrovici

Foto: Radio Mitrovica sever

Nakon dve godine pauze, ove godine se u Kosovskoj Mitrovici, održava 18. Džez i bluz festival „North City 2022“. Večeras je prvo veče festivala a do 4.juna na sceni festivala nastupiće desetak  grupa, izvođača i DJ-eva.

„Festival će početi edukativnom radionicom „Kako se sluša džez“ u 17h, u Galeriji Fakultet umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. Predavač će biti naš proslavljeni kompozitor, aranžer i jedan od najboljih trombonista u Evropi profesor Ivan Ilić i jedan prateći sastav koji čine studenti džez odseka Muzičke akademije u Beogradu. Oni su te radionice već održali u Valjevu, Šapcu, Nišu , Beogradu i sada je došao red da budu i naši gosti“ rekao je Nenad Ilić jedan od osnivača i organizatorai najavio da će već sutradan, ista radionica od 13h, biti održana i u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku.

Večeras prvo nastupaju makedonski bendovi kao i druge večeri od 21h, u klubu „Soho“, dok će ove godine glavna bina biti u mitrovačkoj Hali sportova, gde će publika moći da isprati nastup Bigbenda RTS-a i nemačkog pijaniste Klausa Rajblea.

Comments

Pročitaj još