• Početna>
  • Vesti>

Poseta dece sa Kosova i Metohije kruševačkom garnizonu

Foto: Ministarstvo odbrane RS

Spomen sobu Rasinske i 125. motorizovane brigade u kasarni Car Lazar u Kruševcu, kao i spomen obeležje pripadnicima te herojske jedinice danas je obišla grupa dece sa Kosova i Metohije.

Deci iz srpskih enklava, iz sela Banje i  Suvo Grlo, mesta u kojima je 1999. godine bila raspoređena 125. motorizovana brigada, o istorijatu slavne jedinice govorio je vršilac dužnosti komandanta garnizona Kruševac, potpukovnik Goran Marković, koji je istakao da je uvek i iznova čast dočekati decu iz južne srpske pokrajine. 

“Radujemo se da im pokažemo sve zajedničke vrednosti, a posebno herojske  tekovine borbi 1998. i 1999. godine”, rekao je potpukovnik Marković i dodao da će Vojska Srbije uvek rado dočekivati decu sa Kosova i Metohije. 

Gosti su boravak u kasarni Car Lazar iskoristili i za fotografisanje pored tenka T-55, broj 20214, koji je 10. i 11. maja 1999. godine, odigrao presudnu ulogu u Bici na Košarama, u akciji sprečavanju terorističkih snaga da prodru ka selu Junik i ka Metohiji. 

Kako bi tokom posete deca na trenutak osetila kako izgleda život i rad pripadnika Vojske Srbije, današnje druženje završeno je zajedničkim ručkom u vojničkom restoranu.

Comments

Pročitaj još